Välja rätt Golfklubb för dig

Golf klubb val kan vara svårt för erfarna spelare, och ännu mer så för nybörjare. Det finns så många variabler i detta svåra val olika klubbtyper, mönster och funktioner, för att inte tala om dina egna färdigheter, swing och behov. För att hjälpa dig att göra ett val, eller åtminstone begränsa fältet, är följande information om golfklubbar en översikt som hjälper dig att göra rätt klubb val för dig.

Gjutjärn Golfklubb

Med gjutjärn golfklubbor majoriteten av vikten i golfklubben är runt omkretsen av klubbhuvudet. Denna funktion gör sweet spot större, vilket är bra för både nybörjare och dem som stöter på svårigheter att få full kontakt.

Smidda Järn Golfklubb

Valet av proffs på grund av design och funktion, har den smidda järn golfklubben en något tyngre tå, med tyngdpunkten för golfklubben i mitten av klubbhuvudet. Smidda järn golfklubbor är ett alternativ som din erfarenhet och skicklighet ökar.

Klubbstorlekar

Standard klubbar har ett mindre huvud, vilket innebär en mindre sweet spot också, och är det vanliga valet för avancerade spelare och proffs.

Skönheten i en medelstor golfklubb är den större sweet spot för bättre bollkontakt. Huvudstorleken är lite större än den vanliga golfklubben, och dessa klubbar är det bästa valet för spelare med genomsnittlig skicklighet eftersom de är lätta att kontrollera.

Om du har svårt att slå bollen rakt, överdimensionerade golfklubbor är för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *